Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyelv

hu
Kategóriák problémák szerint
L-Lizin por-250 g
3.210 Ft
Menny.:db

L-Lizin por-250 g

3.210 Ft
Menny.:db
•   100% L-Lizin HCl (hidroklorid) por
  
•   Nem tartalmaz hozzáadott anyagokat
  
•   Esszenciális aminosav
Cikkszám: SKU-P-1183
Elérhetőség: 12 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

„Mostanra elértem azt a pontot, amikor Lizin és C-vitamin megfelelő alkalmazásával csaknem teljes ellenőrzés alatt tarthatom, illetve gyógyíthatom a szívrohamokat” (Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas kémikus, 1994.)
 
L-Lizin
Az L-lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, azaz szervezetünk nem képes az előállítására. Bevitele ezért táplálékkiegészítőkből ajánlott. A lizin fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásban, az izmok építésében, a sérülésekből való regenerációban, és a szervezet hormonjainak, enzimeinek és antitesteinek létrehozásában. A lizin segít a kollagén formálásában is, ami jó a bőrnek, izmoknak és ízületeknek egyaránt. Ez az aminosav előnyös lehet a herpeszvírus fertőzése esetén is. Amikor arginint szedünk, akkor ajánlatos lizint is szedni mellé az esetleg szunnyadó herpeszvírus szaporodásának megakadályozására. A lizin más növekedési hormon serkentő hatóanyagokkal jól kombinálható, mint az említett arginin, ornitin, stb. Ilyenkor éhgyomorra edzés vagy lefekvés előtt alkalmazandó.
 
A lizin az izomszövetek egyik fő alkotóeleme, ezért gyakran alkalmazzák a sportolók, hogy elősegítsék a sovány testtömeg növekedését és az izmok és csontok általános egészségi állapotát. Izomfehérjét hoz létre, így járul hozzá az izmok regenerálódásához és az általános egészségi állapothoz.
 
•     kifejezetten hatásos a herpesz I és II megelőzésében és kezelésében 
•     segítséget nyújt a csontok egészségi állapotának megőrzésében, mivel segíti a kalcium felszívódását a testben
•     csökkenti az öregedés látható jeleit a bőrön
•     jótékony hatással van a szív egészségére
 
Az L-lizint tartalmazó készítmények számos ellenőrzött kísérlet által bizonyítottan „herpesz-stop” hatásúak, azaz abban a fázisban állítják meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését. 1-2 g L-lizin bevételével az égető érzés perceken belül elmúlik, s egy 2-3 napos kúra (napi 3-6 g L-lizin) megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését.
 
Előfordulása
Nagy mennyiségben van jelen a sörélesztőben, a tejtermékekben, és a búzacsírában, a halakban és húsokban, és a hüvelyesekben, különösen a szójababban, a limababban és a veteménybabban.
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.