Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyelv

hu
Főbb Kategóriák
Magnézium-citrát por-100 g
1.970 Ft
Menny.:db

Magnézium-citrát por-100 g

1.970 Ft
Menny.:db
•   100% tri-Magnézium-citrát anhidrát por
 
•   Nem tartalmaz hozzáadott anyagokat
 
•   Kiváló felszívódás
Cikkszám: SKU-P-1211
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Magnézium citrát
(tri-Magnézium-citrát anhidrát)
 
A magnézium hozzájárul
 
•     a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez*
•     az idegrendszer megfelelő működéséhez*
•     a normál izomműködéshez*
•     a normál pszichológiai funkció fenntartásához*
*Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások.
 
A Magnézium citrát a magnézium karbonát és a citromsav vegyülete. Egyik legjobban felvehető formája a magnéziumnak, éppen ezért gyakori alapanyaga a magnézium-tartalmú étrendkiegészítőknek.  A magnézium jelentős fém, amely kritikus szerepet játszik az emberi szervezet több mint 300 metabolikus reakciójában.
 
A tri-Magnézium-citrát anhidrát 15%-a (tömeg) az elemi magnézium.
 
A kalcium és a magnézium szorosan együttműködnek a szervezetben, emiatt érdemes együtt szedni őket, méghozzá 2:1 arányban a kalcium javára.
 
A magnézium segíthet az infarktus és a szívritmuszavarok megelőzésében, illetve kezelésében. Valamelyest növelheti a szívizom energiaellátását. Csökkentheti a vérnyomást. A hipertenzió tanulmányozása közben arra lettek figyelmesek a kutatók, hogy sokkal kevesebben szenvednek a betegségben azokról a területekről, ahol „kemény”, azaz magnéziumban gazdag az ivóvíz. Azóta tanulmányok egész sora igazolta a magnézium vérnyomáscsökkentő hatását.
 
Nélkülözhetetlen az izmok elernyedéséhez, enyhítheti a görcsöket, illetve gyorsíthatja sportsérülések (pl. izomhúzódás) gyógyulását. A sportolók magnéziumigénye magasabb az átlagemberénél, és a nem megfelelő utánpótlás a regenerálódás, a teljesítmény rovására megy. Különösen igaz ez a testépítőkre, mivel a fokozott fehérjebevitel tovább emeli a szükségletet. Így táplálékkiegészítőként szedése ajánlott.
 
Néhány vizsgálat alapján elképzelhetőnek tűnik, hogy magnézium segítségével megelőzhető az öregkori (2-es típusú) diabetes kialakulása. Úgy tűnik, már meglévő betegség esetén is enyhítheti annak szövődményeit.
 
A magnézium enyhén tágítja a légutakat, emiatt kedvező hatással lehet az asztma és a hörghurut kezelésére.
 
Görcsoldó hatásának köszönhetően enyhíti a menstruációt megelőző időszak tüneteit.
 
Csontritkulás esetén a csontok magnéziumtartalma csökken. Így a betegség megelőzésében, és kezelésében is hasznos lehet.
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.