Loading...
Fruktóz
•   100% fruktóz (kristályos) por 1kg-os kiszerelésben
 
•   Nem tartalmaz hozzáadott anyagokat
 
•   Sütéshez, főzéshez is használható

KÉSZLETEN


Érdeklődjön a termékről!

Pret:   1,250Ft

Kívánságlistára
Összehasonlítom

  
  • Cikkszám: SKU-E-1074
Fruktóz
 
A fruktóz  vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. A monoszacharidokhoz tartozó ketohexóz, szabad állapotban igen elterjedt mind a növény-, mind az állatvilágban. Nagy mennyiségben található a gyümölcsök nedvében, a mézben, egyik komponense a szacharóznak is. Biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát.
A többi cukortól eltérően, a fruktóznak nincs szüksége inzulinra ahhoz, hogy a sejtekbe beépülhessen, tehát a gyümölcscukor közvetlenül szívódik fel, azonban a felszívódás sebessége csak közepes. A vércukorszintet is lassabban növeli meg, mint a dextróz (szőlőcukor). A  fruktóz szelektíven a máj glikogén raktárait tölti fel, ha ezek beteltek, akkor triglicerideket állít elő belőle a szervezet, azaz zsírrá alakul. A túlzott fruktóz-bevitel hatására fokozódik a zsírdeponálás a szervezetben.
 
Fogyasztása edzések előtt, vagy tartós megterhelés esetén javasolható.
 
A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő. Ezáltal csökkenthető az energiabevitel. 
 
Sütésnél és főzésnél is kiválóan használható, mert néhány édesítőszerrel ellentétben kibírja a sütést-főzést (hőálló). Mivel a nedvességet is jobban megköti, a vele készített sütemények tovább frissek maradnak.
 
Mikor és hogyan fogyasszuk?
 
A fruktóz fogyasztásánál lényegi szempont, hogy a máj glikogénraktárai mennyire telítettek (ha telítve vannak, akkor a felesleges fruktóz zsír formájában tárolódik). Ezt gyakran nehéz megállapítani, azonban az optimális időpont meghatározása segíthet abban, hogy ne kelljen mellőzni a gyümölcsfogyasztást. Ezért a szakemberek az ébredés utáni időszakot javasolják a fogyasztásra, ugyanis ekkor a máj glikogénszintje általában alacsony (a szervezet innen használta fel a szénhidrátot energiaforrásként az alvás során). A másik ajánlott fogyasztási időpont az edzés előtti 30-60 perc (de csak abban az esetben, ha nem volt magas szénhidráttartalmú étkezés a megelőző néhány órában).

 

Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. 
Még többKevesebb

Mások a következőket is megnézték


TEXT_SHORT_DESCRIPTION

Fruktóz   A fruktóz  vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájá...
  • Cikkszám: SKU-E-1074
  • TEXT_BONUS_POINT0.00

Pret:   1,250Ft

  
Fruktóz
 
A fruktóz  vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. A monoszacharidokhoz tartozó ketohexóz, szabad állapotban igen elterjedt mind a növény-, mind az állatvilágban. Nagy mennyiségben található a gyümölcsök nedvében, a mézben, egyik komponense a szacharóznak is. Biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát.
A többi cukortól eltérően, a fruktóznak nincs szüksége inzulinra ahhoz, hogy a sejtekbe beépülhessen, tehát a gyümölcscukor közvetlenül szívódik fel, azonban a felszívódás sebessége csak közepes. A vércukorszintet is lassabban növeli meg, mint a dextróz (szőlőcukor). A  fruktóz szelektíven a máj glikogén raktárait tölti fel, ha ezek beteltek, akkor triglicerideket állít elő belőle a szervezet, azaz zsírrá alakul. A túlzott fruktóz-bevitel hatására fokozódik a zsírdeponálás a szervezetben.
 
Fogyasztása edzések előtt, vagy tartós megterhelés esetén javasolható.
 
A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő. Ezáltal csökkenthető az energiabevitel. 
 
Sütésnél és főzésnél is kiválóan használható, mert néhány édesítőszerrel ellentétben kibírja a sütést-főzést (hőálló). Mivel a nedvességet is jobban megköti, a vele készített sütemények tovább frissek maradnak.
 
Mikor és hogyan fogyasszuk?
 
A fruktóz fogyasztásánál lényegi szempont, hogy a máj glikogénraktárai mennyire telítettek (ha telítve vannak, akkor a felesleges fruktóz zsír formájában tárolódik). Ezt gyakran nehéz megállapítani, azonban az optimális időpont meghatározása segíthet abban, hogy ne kelljen mellőzni a gyümölcsfogyasztást. Ezért a szakemberek az ébredés utáni időszakot javasolják a fogyasztásra, ugyanis ekkor a máj glikogénszintje általában alacsony (a szervezet innen használta fel a szénhidrátot energiaforrásként az alvás során). A másik ajánlott fogyasztási időpont az edzés előtti 30-60 perc (de csak abban az esetben, ha nem volt magas szénhidráttartalmú étkezés a megelőző néhány órában).

 

Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. 
Închide
Problémák: Testtömeg növelés
Închide
TEXT_REVIEW_TITLE0

TEXT_APPROVAL_REQUIRED
SUB_TITLE_RATING
SUB_TITLE_RATING2




Închide