Loading...
+36 70 6222 515 | +061 794 21 31
Kosár üres

Aminósavak, fehérjék

Az aminosavak (más néven amino-karbonsavak) az élethez alapvető fontosságú szerves vegyületek. A víz után a fehérjékké összekapcsolódott aminosavak a legnagyobb számban előforduló komponensek az emberi izomzatban és egyéb szövetekben. Az élő szervezetekben 22 fehérjeépítő aminosav található. A teljesség igénye nélkül ezek például: az Arginin, a Cisztein, a Glicin, a Glutamin, és a Prolin.
Alapvető fontosságú (esszenciális) aminosavaknak nevezzük azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi vagy állati szervezet nem, vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani. A különböző állatfajok számára más-más aminosavak lehetnek esszenciálisak.
Az emberi szervezet számára 9 aminosav esszenciális. Ilyen például: a Lizin, a Leucin, a Metionin és a Triptofán.


D-Aszparaginsav por-100 g
3,290Ft
Feliratkozás
D-Aszparaginsav por-250 g
7,290Ft
Feliratkozás
D-Aszparaginsav por-500 g
12,290Ft
Feliratkozás
Citrullin-malát por-500 g
13,120Ft
Feliratkozás
L-Prolin por-100 g
2,890Ft
Feliratkozás