• +36 70 6222 515 | +061 794 21 31
  • [email protected]
  • Budapest, 1046 Szent László tér 7
Specialitások, speciális anyagok
A felfázásról röviden – Mivel előzhetjük meg?

A felfázásról röviden – Mivel előzhetjük meg?

Sajnos a téli hideg beköszönte miatt sokkal jobban oda kell figyelnünk az öltözködésünkre, hiszen könnyen utolérhet minket a felfázás, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Ebben a cikkben röviden összefoglaljuk a felfázást, vagy az annak hitt húgyúti fertőzéseket és hogy mivel lehet csökkenteni ezeknek az esélyét.

 

Kockázatot növelő tényezők

A húgyúti fertőzések mindenkit érinthetnek, de első sorban a nők körében az elterjedtebb anatómiai okok miatt. Azonban az ilyen fertőzések kezelése akár pár napon belül is megoldható, viszont ha egyszer kialakult, az jelentheti, hogy hajlamunk van a húgyúti fertőzésekre, ezért fokozottan oda kell figyelnünk, hogy újra ne alakulhasson ki. De mik azok a tényezők, amelyek növelhetik a húgyúti fertőzés esélyeit?

A legáltalánosabb tényező, ami növelheti az esélyét, az az immunrendszer gyengülése, hiszen ezáltal nő bármilyen fertőzésre a hajlam. Ezt csak fokozza, ha valamilyen immunszupresszív gyógyszert is szedünk.

Egyes krónikus betegségek is növelhetik az esélyét, ilyen például a cukorbetegség, amely során vizelet magasabb cukortartalma és a védekezőképesség gyengülése miatt válhatunk hajlamosabbá.

A húgyúti kő is növelheti az esélyét, hiszen a kő beszűkíti a csöveket és tökéletes helyet biztosít a különböző baktériumok megtelepedésének.

A szexuális érintkezés is növelheti a húgyúti fertőzések esélyét, mivel a közösülés során irritálódhat a húgycső, aminek hatására a kórokozók könnyebben juthatnak a húgyhólyagba. Itt érdemes megemlíteni, hogy az aktus utáni vizelés mérsékelheti a húgyúti fertőzés veszélyét, hiszen ilyenkor az esetlegesen megtelepedő baktériumok távoznak a szervezetből.

Várandósság idején is megnő az esélye, hogy valamilyen baktérium megtelepedjen a húgycsövekben, mivel megváltozik a hormonháztartás és meggyengül az immunrendszer.

Nem utolsó sorban pedig a gyermekkort kell megemlítenünk, hiszen a gyermekek szeretnek a földön ülve, homokozóban játszani, ahol magasabb a fertőzésveszély kockázata, főleg a hidegebb idő beköszöntével.

Természetesen ezek csak a leggyakoribb esetek arra, hogy mik növelhetik a húgyúti fertőzéssel esélyét, ezeken kívül még sok más tényező is növelheti, mint például egy orvosi beavatkozás.

 

Húgyúti fertőzés tünetei

Azonban mik azok a jelek, amelyekre figyelnünk kell, ha húgyúti fertőzésre gyanakszunk? A húgyúti fertőzések esetében három tünetre kell figyelnünk, a gyakori vizelési ingerre, amelyhez fájdalmas vizelés, esetlegesen véres vizelet társul. Ha ezeken felül deréktáji fájdalom is jelentkezik, akkor minél előbb szakorvoshoz kell fordulni, hiszen fennállhat a vesemedence gyulladás.

 

Mit tehetünk megelőzésként?

A legalapvetőbb tanácsok, hogy fogyasszunk bő folyadékot, öltözködjünk rétegesen, tartsuk be a higiéniás szabályokat és kerüljük az extrém hideget. Ezen felül amit leggyakrabban ajánlanak, az tőzegáfonya szedése, amely segít a húgyúti fertőzések esetében. A tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) egy kis savas bogyó, amelyik kizárólag Észak-Amerikában terem. A világos piros színe és az ízletesen édes és savas íze miatt évek óta megbecsült. A tőzegáfonya a páratlan összetételének köszönhetően táplálkozási és egészségügyi előnyök széles spektrumát kínálja. Valamint antioxidánsokban gazdag úgy, mint: antociánok, ellagsav, A, C -és E-vitamin, quercetin, resveratrol, szelén. Továbbá egyike a legerősebb antioxidánsoknak a piros gyümölcsök között. Gazdag növényi vegyi anyagokban úgy, mint fenolsavak, flavonoidok és ellagsav.

A tőzegáfonya mellett mi ajánljuk a D-Mannóz szedését is, ami egy természetben előforduló cukor, amelynek számos jótékony hatása van ezen a területen. A D-Mannóz olyan antibakteriális tulajdonsággal bír, ami megöli a kórokozókat a béltraktusban és a húgyutakban. Elsősorban gátolja az E. coli megtapadását a húgyhólyag és a húgycsövek falán. A húgyúti fertőzéseket, a felfázást a baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. A mannóz nem öli meg sem a hasznos, sem a káros baktériumokat. Mindössze abban segít, hogy eltávolítsa az E. coli-t a húgyutakból.

Ezért is ajánljuk figyelmetekbe az új termékünket, a Tőzegáfonya + D-mannóz kapszulát, amely ezt a két összetevőt ötvözi és ezáltal még hatékonyabbá teszi húgyúti fertőzések elkerülése és kezelése esetében.

https://vitaltrend.hu/n%C3%B6v%C3%A9nyi-kivonatok-c-3/t%C5%91zeg%C3%A1fonya-dmann%C3%B3z-kapszula-p-1456.html

 

Reméljük hasznosnak találjátok rövid cikkünket a témáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük