Kis türelmet

További képek

Glükozamin szulfát kapszula

60 db/doboz

•   100% Glükozamin szulfát zselatin kapszulában
 
•   Ízületek, porcok védelme
 
•   2x, 3x, 4x doboz rendelése esetén csökkenő egységárak

1 530 Ft-tól
26 Ft / tabletta

Availability: Készleten

Mennyiség:
 
1
 

Glükozamin-szulfát kapszula
 
•     100% Glükozamin-szulfát
•     nem tartalmaz segéd-, adalék- és színező anyagokat
 
Glükozamin-szulfát
A Glükozamin a szénhidrátok csoportjába tartozik, azon belül is aminocukrokhoz. Egy természetes anyag, melyet a tengeri állatok kitinpáncéljából állítanak elő. Táplálék kiegészítőkben szulfát vagy hidroklorid (HCl) formában fordul elő. Szerepe a súrlódásnak kitett ízületi szövet működésének és a porcszövetek újraépítésének elősegítésében van.  A  Glükozamin a működő szövetek sejtjei között található térben lévő támasztószövetek agyik alkotó anyaga. Mivel képes helyrehozni és kenni a porcokat, ezért igen népszerű a sportolók és idősebbek körében.
 
•     erősíti a kötőszöveteket (porcok, szalagok és inak), megőrizve azok egészségét és rugalmasságát.
•     regenerálja a sérült porcokat, hogy az ízületek működése ezáltal helyreálljon
•     elősegíti a sérülésekből való felépülést is
 
HCl vagy Szulfát?
A lényeg a glükozamin, de azért minimális különbség van e két formula között. A Glükozamin HCl fajlagosan több glükozamint tartalmaz cserében viszont felszívódása kicsit gyengébb. A Glükozamin szulfátban kén (S) is jelen van, ami egy nagyon fontos elem az emberi szervezet számára. A Glükozamin szulfát valamivel drágább.
 
Előfordulása                                
Hétköznapi ételeinkben nem nagyon található meg.  Általában tengeri kagylók héjából (Glükozamin HCl) vagy rákok páncéljából (Glükozamin szulfát) vonják ki.
 
Szinergistái
A kutatások azt mondják, hogy a glükozamin szinergikusan hat együtt a kondroitin-szulfáttal, mivel struktúrájukban és hatás mechanizmusukat tekintve is hasonlóak. C-vitaminnal együtt segítik a kollagén termelését és kötőszövetekben történő stabilizálását.
 
Eredet
Rákpáncél kivonat.
 
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.