Leírás
Q10-Koenzim 100 mg + C-vitamin vegetáriánus kapszulában
Q10-Koenzim
A Q10-Koenzim a köztudatba csodaszerként vonult be. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását. Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is. Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a Koenzim szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet. Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki. A hiány megszüntetése után a betegségből történő felépülési folyamat jelentősen lerövidíthető. Kedvező hatását mutatták ki a szívritmuszavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a Koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Ellensége a túl zsíros étkezés. Minden szervezetnek eltérő mennyiségű Koenzim van szüksége, ezért ajánljuk, konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével.
• segít megelőzni igen sok szív- és érrendszeri problémát, sőt, meglévő betegségek esetén is jelentős javulást hozhat
• erős antioxidáns (főleg a mitokondriumban), valamint segíti az immunrenszer sejtjeinek működését, mivel ezek igen energiaigényesek
• részt vesz a sejtek energiatermelésében, így növelheti a teljesítményt, segítheti a regenerálódást
Átlagosan 40 éves kortól a szervezet nem képes elegendő Q10-koenzimet termelni. Ilyenkor külső pótlásával az öregedés lassítható.
Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Koenzim-Q10 szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.
Természetes előfordulása
Szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.
C-vitamin (L-aszkorbinsav)
Az L-aszkorbinsav közismertebb nevén C-Vitamin egy vízben oldódó vitamin, számos étrendkiegészítő alapanyaga. A szabadgyökök káros hatásával szemben védi szervezetünket. A zsírban oldódó E-vitaminnal együtt alkalmazva rendkívül hatásos tud lenni. Ma már senki sem vitatja, hogy a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát jelentősen csökkenti. Előfordulása
A C-vitamin nagyobb mennyiségben megtalálható az alábbiakban: csipkebogyó, citrusfélék, paprika, fekete ribiszke, eper, brokkoli. A C-vitamin hozzájárul
• az immunrendszer normál működéséhez*
• a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez*
• a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez*
• a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a fogíny, a bőr és a fogak normál állapotának fenntartásához*
• a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz*
• az idegrendszer normál működéséhez*
• a normál pszichológiai funkció fenntartásához*
• a C-vitamin fokozza a vas felszívódását* *Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások. Jó tudni
Nő a szervezet C-vitamin szükséglete lázas betegségek esetén, illetve azoknál, akik rendszeresen szednek fogamzásgátlót, szteroidokat, fájdalomcsillapítót, aszpirint. Több C-vitaminra van szükségük az alkoholt sűrűn fogyasztóknak, a dohányosoknak és az idős embereknek. Stresszállapotban, fokozott fizikai igénybevétel, edzés esetén a C-vitamin gyorsabban használódik el a szervezetben. Tények
Linus Pauling naponta 10-18 g C-vitamint fogyasztott Szent-Györgyi Albert, amikor beteg volt, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 gramm C-vitamint fogyaszt naponta. Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.
C-vitamin (L-aszkorbinsav)
Az L-aszkorbinsav közismertebb nevén C-Vitamin egy vízben oldódó vitamin, számos étrendkiegészítő alapanyaga. A szabadgyökök káros hatásával szemben védi szervezetünket. A zsírban oldódó E-vitaminnal együtt alkalmazva rendkívül hatásos tud lenni. Ma már senki sem vitatja, hogy a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát jelentősen csökkenti. Előfordulása
A C-vitamin nagyobb mennyiségben megtalálható az alábbiakban: csipkebogyó, citrusfélék, paprika, fekete ribiszke, eper, brokkoli. A C-vitamin hozzájárul
• az immunrendszer normál működéséhez*
• a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez*
• a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez*
• a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a fogíny, a bőr és a fogak normál állapotának fenntartásához*
• a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz*
• az idegrendszer normál működéséhez*
• a normál pszichológiai funkció fenntartásához*
• a C-vitamin fokozza a vas felszívódását* *Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások. Jó tudni
Nő a szervezet C-vitamin szükséglete lázas betegségek esetén, illetve azoknál, akik rendszeresen szednek fogamzásgátlót, szteroidokat, fájdalomcsillapítót, aszpirint. Több C-vitaminra van szükségük az alkoholt sűrűn fogyasztóknak, a dohányosoknak és az idős embereknek. Stresszállapotban, fokozott fizikai igénybevétel, edzés esetén a C-vitamin gyorsabban használódik el a szervezetben. Tények
Linus Pauling naponta 10-18 g C-vitamint fogyasztott Szent-Györgyi Albert, amikor beteg volt, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 gramm C-vitamint fogyaszt naponta. Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.