Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyelv

hu
Főbb Kategóriák
Kreatin-monohidrát por-500 g
12.940 Ft
Menny.:db

Kreatin-monohidrát por-500 g

12.940 Ft
Menny.:db
•   100% Kreatin-monohidrát por
  
•   Nem tartalmaz hozzáadott anyagokat
  
•   Teljesítménynövelő
Cikkszám: SKU-P-1156
Elérhetőség: Elfogyott
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Kreatin
 
•     növeli a fizikai teljesítményt a rövid, sorozatos, nagy intenzitású mozgás során.* (a kedvező hatás 3 g kreatin napi bevitelével érhető el)
*Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások
 
A kreatin mindeddig az egyik legnépszerűbb és minden bizonnyal a leghatásosabb készítmény a sportolók, de különösen a testépítők körében, amely vegyületet az emberi szervezet is előállítja, három aminosavból 1g/nap mennyiségben. A kreatin természetes formában a húsokban található, amelyből származó kreatint az izmok veszik fel, és alakítják foszfokreatinná, amely a működő izmok legfontosabb energiaszolgáltató vegyülete.
 
Az intenzív testedzést végzőknek azonban jóval nagyobb mennyiségben van kreatin-foszfátra szükségük, hogy az izomzatban az ATP regenerálódhasson. A testépítésben főként kreatin-monohidrát vegyületének alkalmazása az elterjedt.
 
A kreatint az 1800-as évek elején fedezték fel, mint a hús alkotóelemét, azonban csak az 1980-90-es években kezdett elterjedni a sportolók körében, bár már az 1920-as években kimutatták, hogy kedvezően befolyásolja a fizikai teljesítményt.
 
A kreatin népszerűsége azóta nő a sportolók körében, amióta tudományosan is alátámasztották, hogy alkalmazása gyorsan, látványosan és biztonságosan segít a test illetve izom formájának javításában.
 
Fő hatásmechanizmusa, hogy a vázizomzatot kellő energiával látja el, ami lehetővé teszi, hogy az edzés során a teljesítmény javuljon, hosszabban és keményebben dolgozhasson a sportoló, amely munka az izmok növekedésében is megnyilvánul.
 
•     bizonyítottan növeli az állóképességet
•     növeli a testtömeget
•     fokozza az izomerőt
•     késlelteti a fáradtság kialakulását
•     javítja a szív funkcióját
•     csökkenti a vér koleszterin- és triglicerid-szintjét
 
Mivel a kreatin a szervezetben is megtalálható, a test könnyen tudja kezelni. Fiatalok szervezetében általában magasabb a kreatinszint, azonban ez a kor előrehaladtával csökkenni kezd, ezért ilyenkor még hatásosabb a kiegészítés. A kiegészítés célja az, hogy a test kreatin szintjének emelésével az ATP helyreálljon, ugyanis a szervezet kreatint használ fel az ATP-szintézis során. Az ATP pedig olyan vegyület, amely az energiát szolgáltatja az izmoknak. Ezért, ha kívülről kreatin jut a szervezetbe, több ATP-t tud az termelni, ami által lehetővé válik az izmok maximális teljesítményre ösztönzése, azaz növeli az izomsejtek térfogatát.
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.