Kis türelmet

További képek

L-Tirozin kapszula

120 db/doboz

•   500 mg L-Tirozin zselatin kapszulában
 
•   Nem esszenciális aminosav
 
•   Többet olcsóbban! 4 doboz vásárlása esetén már csak 2 170 Ft/db

2 880 Ft-tól
24 Ft / tabletta

Availability: Készleten

Mennyiség:
 
1
 

L- Tirozin
Az L-Tirozin egy nem esszenciális aminosav, ennek ellenére egy nagyon fontos neurotranszmitter. Az agy aktivitásának serkentése és módosítása szempontjából nagy jelentőséggel bíró vegyület. A szervezetben fenilalaninból képződik, azonban ha ez az átalakulás nem megy végbe (pl. a fenilalaninra máshol is szükség van) akkor elégtelen mennyiségű norepinefrin képződik az agyban és ennek könnyen depresszió lehet az eredménye.
 
A tirozin antidepresszáns aminosavként is ismert. Számos kísérlet és kutatás igazolta, hogy szorongásban, depresszióban szenvedő egyének illetve kokainfüggők kezelésére alkalmas. Klinikai vizsgálatok eredményei alapján, a tirozin alkalmazása segít a gyógyszer rezisztens depressziókat és szorongásokat leküzdeni és lehetővé teszi, hogy az amfetamint (hazánkban tiltott ajzószer) szedő betegek rövid idő alatt minimálisra csökkentsék az adagjaikat.
 
•     segít a depresszió, szorongás és stressz leküzdésében
•     javítja a kedélyállapotot és csökkenti a fáradtságot
•     sportolóknál  elősegítheti az agy-izom kapcsolatot
•     stimulálhatja a növekedési hormon termelődését
•     enyhíti a mentális ’’kiégés’’ tüneteit
 
Előfordulása
Megtalálható a magas fehérjetartalmú ételekben (csirkehús, hal, tojás, tej) illetve banánban, mandulában, avokádóban.
 
Szinergistái
Azt tapasztalták, hogy a narancslében oldott tirozin  C- és B-vitaminokkal együtt alkalmazva hat a legjobban.
 
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.