Kis türelmet

További képek

Ligetszépe olaj kapszula

90 db/doboz

•   1000 mg ligetszépe olaj lágyzselatin kapszulában
 
•   Természetes gamma-linolénsav (GLA) forrás
 
•   2x, 3x, 4x doboz rendelése esetén csökkenő egységárak

2 520 Ft-tól
28 Ft / tabletta

Availability: Készleten

Mennyiség:
 
1
 

Ligetszépe
A ligetszépe (Oenothera biennis) őshazája valószínűleg Dél-Amerika, feltehetőleg onnan került északabbra, Kanada keleti partvidékére és ezt követően a XVII. században jutott el Angliába, ahol „ a király mindent gyógyító szereként” emlegették.
 
•     PMS tünetek ellen hasznos lehet
•     jó hatással van a bőrre
•     segíthet az alkoholról való leszokásban
•     segíthet a vérnyomás mérséklésében, a vér koleszterin szintjének csökkentésében
 
A ligetszépe olajának  két legfontosabb összetevője a linolsav (kb. 72%) és a gamma-linolénsav (7-10%), ezáltal ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető. A linolsav esszenciális zsírsavnak számít, vagyis a szervezet nem tudja előállítani, a gamma-linolénsavat viszont már képes a táplálékból szintetizálni. A gamma-linolénsav nagyon kevés ételben található meg, a ligetszépe olajban viszont az összes zsírsav mintegy 7-10%-át teszi ki.
 
Már az indiánok is alkalmazták belsőleg asztma, megfázás, influenza esetén, külsőleg pedig bőrproblémákra, sebgyógyításra. Mai felhasználása is változatos:
 
Jó tudni!
A telítetlen zsírsavakat tartalmazó ligetszépe olaj fokozottan érzékeny a szabad gyökök károsító hatásaira, ezér fogyasztásával egyidőben ajánlatos antioxidánsokat is (C-vitamin, E-vitamin) magunkhoz venni. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a ligetszépe olaj haspuffadást vagy más hasi panaszokat okoz. Étkezés közben bevéve a mellékhatás nem, vagy enyhébben jelentkezik.
 
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.