Kis türelmet

További képek

Szódabikarbóna

•   100% Szódabikarbóna por 1kg-os kiszerelésben
 
•   Nem tartalmaz hozzáadott anyagokat
 
•   Étkezési célra alkalmas minőség

460 Ft-tól

Availability: Készleten

Mennyiség:
 
1
 

Szódabikarbóna
 
A szódabikarbóna gyengén lúgos, vízben jól oldódó só. A savakat semlegesíti.
 
A szódabikarbóna sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet illetve fogfehérítés céljából.
 
A szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat.
 
Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot.
 
Gyomorrontás, gyomorégés esetén egy pohár langyos vízben feloldott teáskanálnyi szódabikarbóna segít a nehéz ételeket megemészteni, vagy a másnaposságot átvészelni.
 
Túlzott fogyasztása komoly károkat okozhat a szervezet sav-bázis egyensúlyában. A magas nátrium-tartalom a szívelégtelenségben vagy a magas vérnyomásban szenvedő betegeknél okozhat problémákat.
 
Kevés víz hozzáadásával, súrolószerként  kiválóan helyettesíti a modern vegyszereket.
 
Tűzhely tisztítása: a tűzhelyet nedves ruhával töröljük le, majd amíg még meleg, szórjumk rá szódabikarbónát és hagyjuk egy órán át hatni, mielőtt tisztára törölnénk.
 
Szőnyeg tisztítása olcsó és környezetbarát módon: szórjuk be a tisztítandó  szőnyeget szódabikarbónával és hagyjuk rajta 15 percig, majd alaposan porszívózzuk fel.
 
Szőnyegünk nemcsak tiszta lesz, de a rovarokat is távol tarthatjuk és a szagokat is semlegesíthetjük.